Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Παραλήρημα Αμβρόσιου το βράδυ της Ανάστασης εναντίον… ντοκιμαντέρ!

Τὸ ἄρθρο εἶναι ἀπὸ ἐδῶ.
Για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι τζιχαντιστές, που διώκουν την άλλη άποψη στο όνομα της «εξ αποκαλύψεως» μοναδικής «αλήθειας» που κατέχουν, δεν υπάρχουν μόνο στο Ισλάμ αλλά και στην Ορθοδοξία.
Ο Μητροπολίτης αντί να ασχοληθεί με τα ιερατικά του καθήκοντα το βράδυ της Ανάστασης, άρχισε να βγάζει κήρυγμα και να εκφράζει την «ιερή αγανάκτησή» του για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ιησούς: Η δημιουργία ενός Μεσσία» από τον ΣΚΑΪ.
Το παραλήρημα του Μητροπολίτη «κηρύχθηκε» δημοσίως το βράδυ της Ανάστασης λίγο πριν ψαλεί το «Χριστός Ανέστη» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.
Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης, το ντοκιμαντέρ αυτό, που καταπιάνεται με τη γέννηση της χριστιανικής θρησκείας και περιλαμβάνει απόψεις ιστορικών και επιστημόνων, αμφισβητεί την αγιότητα του Κυρίου και αποτελεί βλασφημία στο όνομα του Ιησού.
«Η θρησκεία μας πανταχόθεν βάλλεται. Απευθύνω λοιπόν στους υπευθύνους του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ τον ψαλμό που προηγείται του Χριστός Ανέστη: Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν. Ως εκλείπει καπνός, εκλειπέτωσαν· ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός, ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού». (μτφ Ας εγερθή ο Θεός, ας κάμη αισθητήν την παρουσίαν και την δύναμίν του ο Κυριος, και αμέσως οι εχθροί του θα διασκορπισθούν. Θα φύγουν πανικόβλητοι από εμπρός του όλοι εκείνοι, οι οποίοι τον μισούν. Οπως εξαφανίζεται και διαλύεται ο καπνός, έτσι θα εξαφανισθούν και αυτοί. Οπως διαλύεται το κερί εμπρός στο πυρ, κατά παρόμοιον τρόπον θα εξολοθρευθούν και οι αμαρτωλοί εμπρός εις την παρουσίαν του παντοδυνάμου Θεού).
Ύστερα από αυτό το τζιχαντιστικό (ιεροπολεμικό) παραλήρημα, ο Αμβρόσιος έψαλε το «Χριστός Ανέστη» και κήρυξε το «αγαπάτε αλλήλους».
Ελλάδα, η τελευταία ταλιμπανική δημοκρατία της Ευρώπης…