Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

The whole of Europe will become heathen, so there will be no problems!


They call Gentiles New Age, but New Age has ancient ideas. Why then Neopagans and not just Pagans, or Gentiles (Ethnikoi) as we define ourselves?
He speaks of 24 centuries old modern ideas. So he knows that the Jewish Monotheism was founded about 400 BCE!
If citing the Bible is called swearing, Christians cite much more often. Christians wrote the New Testament not Gentiles, Christians are responsible what is written in there.
He says he is afraid there will be a split in Europe among Gentiles and Christians.


Πηγή

Ε΄Εισήγηση : «Ο Παγανισμός επιστρέφει στην κοιτίδα του»
Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Τσουρός, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
   Το φαινόμενο του νεοπαγανισμού είναι σύνθετο και από τη δεκαετία του ’70 παρουσιάζει έξαρση. Εντάσσεται στο ρεύμα της νέας εποχής και πρέπει να τύχει της δέουσας ποιμαντικής αντιμετωπίσεως. Στην Ελλάδα δρούν περισσότερες από 140 ομάδες. Έχει το σύγχρονο παγανιστικό κίνημα διεθνείς διαστάσεις και δραστηριοποιούνται ομοσπονδίες παγανιστικών κινημάτων με διεθνή συνέδρια και συναντήσεις. Οι θέσεις του νεοπαγανισμού ταυτίζονται με τις θέσεις της νέας εποχής (απρόσωπος Θεός, αποδοχή θεωρίας μετενσαρκώσεως, λατρεία φύσεως ως αυθύπαρκτης και της γαίας ως κοινής μητέρας πάντων). Δυστυχώς, ο σύγχρονος άνθρωπος αναζητεί την ταυτότητά του σε ιδέες και πράξεις ξεπερασμένες εδώ και 24 αιώνες.
Ο Αντιχριστιανισμός των κινημάτων εκδηλώνεται με μίσος εναντίον του προσώπου του Κυρίου ο οποίος χαρακτηρίζεται ως αγύρτης και δολοφόνος , εναντίον των Αποστόλων, ιδιαιτέρως του Αποστόλου Παύλου τον οποίο αποκαλούν διαφθορέα των Εθνών και των Πατέρων της Εκκλησίας.
Επιχειρείται μία προσπάθεια αλλαγής των εθίμων και των παραδόσεων του λαού και αναβιώσεως της αρχαίας πατρώας θρησκείαςπαραθεωρώντας το γεγονός ότι η αρχαία εθνική θρησκεία εγνώρισε παρακμή προ της εμφανίσεως του Χριστού.
Υπάρχει ποικιλία μεθόδων και τρόπων για την αλλοίωση του φρονήματος και την αποχριστιανοποίηση των Ευρωπαίων.
Το φαινόμενο αυτό πρέπει να μελετηθεί και να αντιμετωπιστεί αγκαίρως για να μην φτάσουμε στο διχασμό και την διαίρεση μεταξύ χριστιανών και εθνικών.
Σήμερα, τέλος, τα λόγια του μαθητή της αγάπης είναι πολύ επίκαιρα : «Τεκνία φυλάξατε εαυτούς από των ειδώλων».