Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Another Newhellene!

Another Bishop calling modern Greeks, Newhellenes instead of Hellenes as Greeks define themselves. The Christian Church has a problem with the very existence of Hellenic Gentiles.

Πηγή

 Ο τόπος, η Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Αποκορώνου σεμνύνεται και καυχάται εν Κυρίω δια το γεγονός ότι ο μεγάλος Όσιος και ασκητής Κυρ-Ιωάννης ο Ξένος (10ος αιω) επέλεξε την Εκκλησιαστική Περιφέρεια δια τον τόπο της ασκήσεως και τελειώσεως του. Αναμορφωτής της Δυτικής Κρήτης, καθώς έζησε και έδρασε μετά την εποχή της Αραβοκρατίας, επιλέγει την περιοχή Καβούσι (Φαλάσαρνα) να τελειώσει τον πολύπαθο και ενάρετο βίο Του, εκεί όπου ευρίσκεται και ο τάφος Του, η δε Τίμια Κάρα Του φυλάσσεται εις τον ομώνυμο Ι. Ναό εις τα Τσουρουνιανά Κισάμου.

Ο Επίσκοπος μας χοροστάτησε του Εσπερινού εις το προσκύνημα Του στα Φαλάσαρανα, με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον ομώνυμο Ι.Ναό στα Τσουρουνιανά. Κατά την αναφορά του στο πρόσωπο και το έργο του Οσίου Κυρ-Ιωάννη του Ξένου υπενθύμισε το χρέος και την ευθύνη επανευαγγελισμού του λαού του Θεού, καθώς όπως είπε «νέες αλώσεις και επίδοξοι κατακτητές πολλοί στις μέρες μας προσπαθούν να αλώσουν και κατακτήσουν την ψυχή του Νεοέλληνα».