Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ὀργανῶστέ τους σὲ στρατοὺς καὶ στεῖλτε τους ἐναντίον τοῦ μιάσματος!

Οἱ Χριστιανοί, οἱ Δροῦζοι, οἱ Κοῦρδοι, οἱ Γιαζίντι καὶ ὅποιοι ἄλλοι δὲν μποροῦν νὰ φτιάξουν στρατοὺς μὲ τὴν βοήθεια τῆς Δύσεως; Ὁ ἄμαχος πληθυσμὸς νὰ βρῇ καταφύγιο στὴν Τουρκία ὑπὸ τὴν ἐποπτεία τῆς Δύσεως, καὶ κάθε λαὸς τὴς Συρίας νὰ πολεμήσῃ γιὰ τὴν πολιτικὴ αὐτονομία του. Ἂς πληρώσουν τὰ ἔξοδα μετὰ μὲ πετρέλαιο, ὅταν τὸ μίασμα ἔχει ἐξαφανισθεῖ. Ὅλα τἄλλα εἶναι ἡμίμετρα.


Πηγή


Τα τέσσερα εκατομμύρια Σύριοι οι οποίοι είναι ήδη πρόσφυγες προέρχονται ως επί το πλείστον από περιοχές που ελέγχονται από τους αντιπάλους της κυβέρνησης ή από μέρη που έχουν βομβαρδιστεί συστηματικά από κυβερνητικά αεροσκάφη και πυροβολικό, καθιστώντας τα ακατοίκητα.

Αλλά η πλειοψηφία των 17 εκατομμυρίων Σύρων που ζουν ακόμα στη χώρα κατοικούν σε ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές, οι οποίες απειλούνται σήμερα από το ISIS. Αυτοί οι άνθρωποι τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι το ISIS θα καταλάβει τις πόλεις, τις κωμοπόλεις και τα χωριά τους, λόγω της φήμης των τζιχαντιστών για μαζικές εκτελέσεις, ακρωτηριασμούς και βιασμούς εναντίον εκείνων που δεν υπακούουν στην ακραία ερμηνεία του σουνιτικό Ισλάμ.
Ο μισός πληθυσμός της Συρίας έχει ήδη εκτοπιστεί εντός ή εκτός της χώρας, αν και ακριβείς αριθμοί είναι δύσκολο να εκτιμηθούν. Αλλά μεταξύ εκείνων που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο είναι οι Αλεβίτες (2,6 εκατομμύρια), που ανήκουν σε αυτή την σιιτική ετερόδοξη αίρεση, η οποία έχει παράσχει την κυβερνώσα ελίτ της Συρίας, από την δεκαετία του 1960.

Απειλούνται επίσης οι Χριστιανοί (δύο εκατομμύρια), οι Κούρδοι της Συρίας (2,2 εκατομμύρια), και οι Δρούζοι (650.000), εκτός από τα εκατομμύρια των σουνιτών που σχετίζονται με την συριακή κυβέρνηση και τον στρατό της. Η αναγκαστική φυγή των κοινοτήτων αυτών θα μπορούσε να διπλασιάσει γρήγορα τον συνολικό αριθμό των προσφύγων σε οκτώ εκατομμύρια.


Πηγή


War with Isis: Islamic militants have army of 200,000, claims senior Kurdish leader


Πηγή


Iraqi forces are much stronger than ISIS, but the Iraqi army is kind of a mess