Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

The Church of the Greek island Tenos melts the oblations and sells the gold!

Every summer Orthodox Christians offer oblations to Mary the mother of Jesus-Emmanuel. Now it has been revealed that the jewellery is sent to Turkey, melted to bars and sold for cash.


In Ancient Greece travellers could see the precious oblations offered to the Gods centuries after. Petty offerings made of wood or clay were buried in the backyard of the temples, instead of selling them over and over again.


Source



Λιώνουν τα τάματα της Τήνου στην Τουρκία και πουλάνε τον χρυσό
Σοκαριστική αποκάλυψη, ύστερα από βαλίτσα που βρέθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και η οποία έκρυβε την... συμφωνία

Σε "Ιερή" μπίζνα έχουν μετατραπεί τα τάματα της Παναγίας της Τήνου. Κοσμήματα και αναθύματα των χιλιάδων πιστών για παράκλησή ή “ευχαριστώ” λιώνονται στην Τουρκία, επιστρέφουν ως πλάκες χρυσού και στην συνέχεια το το Ίδρυμα της Τήνου τα πουλά στην τράπεζα της Ελλάδας και εισπράττει μετρητά.
Στην σοκαριστική αυτή αποκάλυψη προχωρούν τα Παραπολιτικά, ύστερα από βαλίτσα που βρέθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και η οποία έκρυβε την συμφωνία.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, στις 8 του μηνός, οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου μπλόκαραν αποσκευή μέσα στην οποία κρύβονταν επτά πλάκες χρυσού. Ο επιβάτης, με τα αρχικά Κ.Μ., ταξίδευε από την Τουρκία και δήλωσε στους έκπληκτους υπαλλήλους ότι ο χρυσός προερχόταν από λιωμένα τάματα στη Μεγαλόχαρη. Η πολύτιμη αποσκευή κρατήθηκε από τους τελωνειακούς, καθώς έλειπαν ορισμένα παραστατικά που ο ελεγχόμενος διαβεβαίωσε ότι θα προσκόμιζε.
Στην "απόδειξη παραλαβής αποσκευών επιβάτου" αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του εμπόρου πολύτιμων μετάλλων από την Κρήτη, καθώς και ότι κρατήθηκε στο αεροδρόμιο "βαλίτσα περιέχουσα επτά πλάκες χρυσού, βάρους 7 κιλών και 82 γραμμαρίων".
Πριν από τον 15Αύγουστο
Το συμφωνητικό μεταξύ του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του εμπόρου που υπογράφηκε δύο ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο και την κοσμοσυρροή στην Τήνο, στις 13/8/2015, περιγράφει λεπτομερώς τους όρους του "χρυσού" deal.
"Η ως ανωτέρω ορισθείσα ποσότητα είκοσι ενός (21) κιλών καθαρού χρυσού θα παραδοθεί από τον δεύτερο συμβαλλόμενο σε είκοσι ένα (21) ράβδους, βάρους ενός (1) κιλού εκάστη, κάθε μία από τις οποίες θα φέρει σφραγισμένη κατά τη χύτευση την αρίθμηση και την πιστοποίηση του διεθνώς αναγνωρισμένου χυτηρίου NADIR, μέλους του London Bullion Market, και θα συνοδεύεται απαραίτητα από πιστοποιητικά έγγραφα που θα βεβαιώνουν τη γνησιότητά της".
Για την ανταλλαγή του χρυσού στήνεται μια ολόκληρη επιχείρηση, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα."Η παράδοση των ράβδων κράματος και η παραλαβή των ράβδων καθαρού χρυσού θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΠΙΙΕΤ τμηματικά σε τρεις φάσεις, κατά το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της παρούσας σύμβασης έως 25 Αυγούστου, σε ημέρες και ώρες που θα καθορισθούν για λόγους ασφαλείας μεταξύ των δύο συμβαλλομένων, ως εξής: Α) Ο δεύτερος συμβαλλόμενος θα παραλαμβάνει μία (κατά σειρά) ράβδο κράματος κάθε φορά, έχοντας υποχρέωση εντός 72 ωρών να επιστρέφει παραδίδοντας επτά (7) ράβδους καθαρού χρυσού του ενός (1) κιλού εκάστη, πιστοποιημένες σύμφωνα με το άρθρο 1 του παρόντος, οπότε και θα παραλαμβάνει την επόμενη κατά σειρά ράβδο κράματος".
Μάλιστα, για την ανταλλαγή ο έμπορος καλείται να καταβάλει ως εγγύηση ποσό 200.000 ευρώ, που φυλάσσεται σε χρηματοκιβώτιο για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά. "Η ως άνω διαδικασία θα πραγματοποιηθεί υπό τους ίδιους ακριβώς όρους και για τις τρεις ράβδους κράματος, μέχρι δηλαδή ο πρώτος συμβαλλόμενος να παραδώσει και τις τρεις ράβδους κράματος στον δεύτερο συμβαλλόμενο, ο δε τελευταίος να έχει παραδώσει στον πρώτο συμβαλλόμενο τη συνολική ποσότητα των (21) κιλών καθαρού και ως άνω πιστοποιημένου χρυσού. Β) Ο δεύτερος συμβαλλόμενος, προσερχόμενος για την παραλαβή της πρώτης κατά σειρά ράβδου, θα καταθέσει στο ΠΙΙΕΤ ως εγγύηση για την καλή εκτέλεση της παρούσας σύμβασης το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ σε μετρητά, το οποίο με ευθύνη του ΠΙΙΕΤ θα φυλαχθεί σε χρηματοκιβώτιο και θα παραδοθεί στον δεύτερο συμβαλλόμενο μετά την ομαλή ολοκλήρωση και των τριών σταδίων της διαδικασίας, με βάση την οποία πρέπει να έχει παραδώσει στο ΠΙΙΕΤ τη συνολική ποσότητα των (21) κιλών καθαρού και πιστοποιημένου χρυσού. Η ως άνω εγγύηση των διακοσίων (200.000) ευρώ, σε περίπτωση παράβασης των όρων εκτέλεσης της παρούσας σύμβασης που αφορούν στη διαδικασία, στις προϋποθέσεις και στους όρους παράδοσης των ράβδων κράματος και παραλαβής των ράβδων καθαρού χρυσού, θα εκπέσει εξολοκλήρου υπέρ του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, η δε εκτέλεση της σύμβασης θα διακοπεί αυτοδίκαια".
Ο χρυσός αγοράζεται τελικά από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ιδρυμα της Τήνου παίρνει μετρητά. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, η γνησιότητα των ράβδων μπορεί να αμφισβητηθεί. "Η παραλαβή των ράβδων από τον πρώτο συμβαλλόμενο δεν συνεπάγεται την οριστική αποδοχή της γνησιότητας των ράβδων και την αποδοχή της συμφωνηθείσας περιεκτικότητάς τους σε καθαρό χρυσό, καθώς δικαιούται να αξιώσει κάθε ανάλογη αποζημίωση από τον δεύτερο συμβαλλόμενο, σε περίπτωση που σε μεταγενέστερο χρόνο, μέχρι και την αγορά των ράβδων από την Τράπεζα της Ελλάδος, διαπιστωθεί διαφοροποίηση από αυτά που συμφωνήθηκαν και πιστοποιήθηκαν όσον αφορά το βάρος των είκοσι ενός (21) κιλών καθαρού χρυσού που πρέπει να περιέχουν οι ράβδοι που θα παραδοθούν από τον δεύτερο συμβαλλόμενο".
Τι αναφέρει το συμφωνητικό που έχουν υπογράψει
Τα τάματα στην Παναγία, όπως φαίνεται, λιώνουν και γίνονται αρχικά ράβδοι κράματος, οι οποίες στη συνέχεια παραδίδονται στους εμπόρους, που τις μεταφέρουν σε χυτήρια του εξωτερικού, εν προκειμένω στην Τουρκία, ώστε να μετατραπούν σε καθαρό χρυσό και να επιστρέψουν στην Τήνο.
Τα "Π" αποκαλύπτουν και το συμφωνητικό που έχει συνάψει με συγκεκριμένο έμπορο πολύτιμων μετάλλων ο νόμιμος εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου για την επεξεργασία "ράβδων κράματος χρυσού, οι οποίες προέρχονται από τήξη δωρηθέντων τιμαλφών ακατάλληλων για ιερή χρήση". Για την ακρίβεια, αντικείμενο της συμφωνίας είναι η "ανταλλαγή ράβδων κράματος χρυσού από τηχθέντα τιμαλφή με ράβδους καθαρού χρυσού διεθνώς αναγνωρίσιμης πιστοποίησης".
Ο έμπορος, δηλαδή, παραλαμβάνει τις ράβδους κράματος και παραδίδει χρυσό υψηλής ποιότητας. "Ο δεύτερος συμβαλλόμενος θα παραδώσει καθαρό χρυσό διεθνώς αναγνωρίσιμης πιστοποίησης, αποδεκτής μορφής, για αγορά από την Τράπεζα της Ελλάδος, συνολικού βάρους είκοσι ενός (21) κιλών, και θα παραλάβει τις κατά τα ανωτέρω τρεις (3) ράβδους κράματος χρυσού που κατέχει ο πρώτος συμβαλλόμενος και για τις οποίες έχει πραγματοποιήσει ανάλυση περιεκτικότητας σε καθαρό χρυσό από δείγματα που έλαβε, με βάση τα οποία και υπέβαλε την προσφορά του. Σύμφωνα με την ανωτέρω ανάλυση που πραγματοποίησε ο δεύτερος συμβαλλόμενος, οι τρεις ράβδοι κράματος έχουν μέση περιεκτικότητα σε καθαρό χρυσό 510/1.000, περιεκτικότητα αποδεκτή και από τον πρώτο συμβαλλόμενο με βάση δύο προγενέστερες αναλύσεις που έχει στη διάθεσή του".
Στη συμφωνία προβλέπεται και μερίδιο για τον έμπορο: "Το συνολικό βάρος των δειγμάτων από τις τρεις ράβδους που παρέλαβε ο δεύτερος συμβαλλόμενος και ανέρχεται σε είκοσι (20) γραμμάρια δεν θα επιστραφεί, αφού αποτελεί μέρος του συνολικού βάρους των τριών ράβδων κράματος που δικαιούται να παραλάβει, μόλις παραδώσει τον ως άνω συμφωνηθέντα καθαρό χρυσό".
Και έκδοση παραστατικών
Στο συμφωνητικό μεταξύ του εμπόρου και του ΠΙΙΕΤ αναφέρεται ότι ο πρώτος είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το γράμμα του νόμου σε επίπεδο παραστατικών: "Ο δεύτερος συμβαλλόμενος, τόσο για τη μεταφορά και την παράδοση των ράβδων καθαρού χρυσού όσο και για την παραλαβή και τη μεταφορά των ράβδων κράματος χρυσού, οφείλει να εκδώσει τα κατά περίπτωση νόμιμα παραστατικά. Το ΠΙΙΕΤ είναι νόμιμος κάτοχος των, κατά τα ανωτέρω, ράβδων κράματος χρυσού, οι οποίες προέρχονται από τήξη δωρηθέντων τιμαλφών ακατάλληλων για ιερή χρήση, για τα οποία έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα γραμμάτια παραλαβής και λογιστικής χρέωσής τους στα επίσημα βιβλία του Λογιστηρίου".
Για τον εντοπισμό της βαλίτσας με τις επτά πλάκες χρυσού στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες Αρχές, καθώς ο έμπορος δεν είχε μαζί του όλα τα απαραίτητα παραστατικά, ενώ ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι το πολύτιμο φορτίο έφτασε στην Ελλάδα κρυμμένο σε βαλίτσα.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Decisive Battles - Marathon (Greece vs Persia)


Some Celibate lost his mind again!



Source


The new deputy Minister of Education and Religions of Greece said that the procedure of exemption from the subject of Religion (or better Orthodox Indoctrination) should be simplified. She said that it is not acceptable to write on an official document what a child isn't. Until know the parents should state, in order to achieve the exemption, that the pupil is not Christian Orthodox. She said that, that shouldn't be stated. It should be enough to state, that they just don't want their child to attend these lessons.
The Greek Theocrat talked haughtily about a ... lady talking nonsense and she has no right about that. It came to her head. Only the Greek Constitution is responsible for these matters.
He said that in the Greek Constitution is stated that they (who is we?) should have national, Christian, Greek-Christian education.
He probably thinks the Constitution is under his jurisdiction.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Through Junípero Serra, the history of Christian Mission! D

Source


Serra the Saint: Why Not?
Deborah A. Miranda

We are told that Junipero Serra is being canonized because he brought Christianity to California Indigenous Peoples. If that were all he had brought to us, perhaps I could find it in my heart to forgive Pope Francis’ decision. If Serra had brought us the choice of Christianity—with no punishment for choosing to remain faithful to our own religions—perhaps I could understand the Pope’s decision. But Serra did not just “bring” us Christianity; he imposed it, he forced it, he violated us with it, giving us no choice in the matter.

Missionization, for California Indians, was more like indoctrination in an abusive cult than spiritual grace. Natives who resisted or refused conversion were beaten, imprisoned, starved, exiled or driven from their homelands—usually by soldiers, at the behest of priests. Catholicism was the stealth weapon of Spanish colonization; a “moral” reason for conquest, to protect lands Spain wanted for itself from Russians moving south from Alaska. In addition to Christianity, the Spaniards brought disease, including their own special brand of syphilis that not only sterilized Native women, but caused birth defects, blindness and death. A pre-contact population of close to one million dropped to 250,000-300,000 in less than 70 years. These numbers, these statistics, are human beings. Our Ancestors. Our relatives. Our families. The missionaries’ efforts directly caused generations of historical trauma to California Indians from which we still have not recovered (loss of indigenous religion, culture, languages, art, land, health, psychological well-being and sovereignty were direct results of Serra’s missionization efforts).

In other historical contexts, this kind of abuse of power is called genocide, a crime against humanity. It is certainly about as far away from sainthood as anything I can imagine, and the Catholic Church’s stated intentions to honor Serra with canonization indicates that it has learned nothing, and does not understand that it needs to learn: violently enforced religion is not missionization, it is terrorism.

RELATED: Disrobing Junipero Serra: Saint or Monster?

RELATED: Father Serra’s Sainthood: Sanctifying a Legacy of Domination

Why, then, is Serra’s canonization seemingly imminent? After the church rape scandals in the past couple of decades, Serra may be seen by many in the Vatican as someone whose reputation is above all of that, having lived prior to and not affected by the legal cases still going on. And this canonization is definitely seen, within Vatican circles, as having taken too long already—Serra was beatified in 1988, which raised protests from Native peoples and, along with the then-necessity of a second miracle—may have put things on the back burner until now.

Native Americans do not think Junipero Serra should be canonized because of his treatment of their ancestors. (San Juan Capistrano Historical Society)
Native Americans do not think Junipero Serra should be canonized because of his treatment of their ancestors. (San Juan Capistrano Historical Society)

Meanwhile, Pope Francis' participation in the fast-tracking of the double canonization last year (of his predecessors, Popes John Paul XXIII and John II) should serve as a red flag, indicating a lack of judgment and sensitivity toward the suffering not just of Native Americans and their Ancestors, but of Catholics themselves, particularly those who were sexually abused and whose Church covered up the crimes. As Barbie Latza Nadeau writes, Pope John II not only protected one of the priests involved (“Legionnaires of Christ founder Father Marcial Maciel Degollado, who sexually abused seminarians, fathered several children and even abused his own son”), but actually rallied around him. In addition, “In many ways,” says Nadeau, “John Paul II laid the groundwork for his own fast track to sainthood back in 1983 when he dismissed the office of the advocatus diabolus, or devil’s advocate. Until then, all causes for saints had to be scrutinized by a canon lawyer, called the Promoter Fidei, who studied each saint’s worthiness. John Paul … would not likely have made the cut based on his record on the child abuse scandal.” Indeed, with the new rules for sainthood no longer requiring two miracles, Serra’s canonization does seem likely to happen soon.

Serra, many of his supporters have argued, was simply “a man of his times.” In other words, colonization happens, and we should not blame those caught up in it. But that has a flip side to it: if Serra was, in fact, “a man of his times” in 1769 when he founded the first California mission in San Diego, he should have known better: Bartolome de las Casas knew better in 1552 when he published “A Short Account of the Destruction of the Indies,” and spent his entire life working for the freedom of Indians and return of their lands (a wealthy man, a priest, and former Indian slave-holder); a document Serra and all priests in training would have read and debated.

Padre Antonio Horra knew better in 1799 when he protested soldiers’ rapes and beatings of Indian converts at his California mission. The Church officials in California and Mexico sent poor Padre Horra home saying he had gone insane from the stress of missionization and his inability to deal with the hardships of The New World. Mission websites state that “Padre Antonio de la Concepcion Horra (1767-?) became a problem almost from the very beginning. Then-President of the missions, Padre Fermin Francisco de Lasuen, assigned Padre Horra to work with the experienced missionary Padre Buenaventura Sitjar, for the founding of Mission San Miguel. Less than a month after the July 25, 1797 founding, Padre Horra began showing signs of insanity … ‘Two surgeons at Monterey examined Horra and declared him insane; the governor made it official, and Horra was returned to Mexico. From there, Padre Horra was returned to Spain on July 8, 1804.”

However, there is another, rarely heard side to this story: “The treatment shown to the Indians is the most cruel … For the slightest things they receive heavy floggings, are shackled, and put in the stocks, and treated with so much cruelty that they are kept whole days without a drink of water,” Horra wrote in his own defense, adding that charges of insanity were false and brought against him because of his serious charges against of cruelty by priests and soldiers, and mismanagement of Church resources (Bancroft 587). In closing, Horra asked to be sent back to Spain because he feared for his life—not because of wild Indians, but due to his own Franciscan brethren.

Many letters, diaries and records of others traveling in California during Serra’s tenure and afterwards left behind testimonies of the brutality brought on by the missions. In 1786, French explorer Jean-François de Galaup de la Pérouse observed that during his visit to Mission Carmel a mere three years after Serra’s death, “Everything reminded us of a habitation in Saint Domingo, or any other West Indian slave colony. The men and women are assembled by the sound of the bell, one of the religious conducts them to their work, to church, and to all other exercises. We mention it with pain, the resemblance to a slave colony is so perfect, that we saw men and women loaded with irons, others in the stocks; and at length the noise of the strokes of a whip struck our ears.” Other visitors in the same era noted that Indians were even beaten with a whip or cane when they did not “attend worship”—not simply going to services, but actually paying attention to the service and necessary responses. These people saw through “the eyes of their time” and what they saw disturbed them deeply. Serra knew, too.

In 1988, the last time canonization of Serra came up, protests from California Indians was loud and immediately. “He is as responsible for what happened to American Indians as Hitler was responsible for what happened to the Jews,” Jeannette Costo told The Chicago Tribune.

This comparison is often dismissed out of hand as hyperbole, yet there is something to it: when Serra supporters write that “he was a man of his times, part of an inevitable colonization and expansion of European powers,” I often wonder, would we accept that as an excuse for Hitler, as well? Wasn’t he just another power-hungry European leader who went to war for more territory?

More recently, retired Bishop Francis A. Quinn apologized to the Miwok Indians during a Mass at the Church of St. Raphael in San Rafael California; Bishop Quinn admitted that missionaries “took the Indian out of the Indian,” and imposed “a European Catholicism upon the natives.” He also admitted that mission soldiers and priests had raped Indian women and enforced missionary rules with brutal and violent punishments. Perhaps most stunning, Bishop Quinn agreed with what some of us have long known: that Indians were civilized, had forms of religion, education, art, governance and agricultural knowledge long before the Spanish arrived bent on conversion and their own version of civilization.

And still more recently, Bishop Richard Garcia asked forgiveness from the Diocese of Monterey (in December 2012) when he offered a formal apology for the abuses of the Amah Mutsun Tribal Band of Ohlone/Costanoan Indians, one of several tribes taken into Mission Carmel.

RELATED: California Bishop Will Apologize to Amah Mutsun Tribal Band

A clear thread of protest from within the Catholic Church itself runs parallel to the protests of California Indians, although each has often been in danger of erasure by the powers that wish to control the narrative.

So is it any wonder that California Indians, and many of our allies, feel that Serra’s canonization is a mistake that will only cause further damage to our struggle to return from the aftermath of genocide—a struggle which in large part depends upon our ability to challenge and expose the Mission Mythology that supports past injustices?

As I write this, my mind is already leaping ahead to the hate mail and comments sure to follow. In the comment section of a November 2013 issue of an article about Junipero Serra in The Guardian, I saw this typical thread:

Serra the Saint Message Thread
Serra the Saint Message Thread

The sheer inability of people to do their own research, or lacking that, to critically examine the arguments of the “research” they do read (or imagine they read), stuns me. Obviously, our California Indian Ancestors not only survived “the ravages of Mother Nature,” but had a deeply spiritual connection with the cycles and our responsibilities to the beings around us; we did not need a “refuge” “against” nature, because we had spent thousands of years working with our world and understood what was required for an equitable relationship. I’ve seen far, far more vicious threads in the past few days. On the New York Times comment section after an article in which I was quoted (along with two other California Indians), someone named Richard M wrote, “I hate to be blunt, but it must be said: ‘Prominent Native Americans’ here equals ‘usual handful of professional left-wing activists.’” I replied with my academic and tribal credentials, gave him a few hard facts about missions, and told him to educate himself. I refrained from his own brand of blunt simply because, as an Indian, I’ve learned that I cannot stoop to the level of haters without losing what little credibility I have.

So I don’t fool myself into thinking that I am going to change the minds of haters, or of the people who think this debate is highly amusing and not worth their time, because “it’s all water under the bridge now, just move on.” But I do feel strongly that as one of the few descendants of the Indians who survived the missions, I have a responsibility to my Ancestors and to my own descendants to speak up and try to create a clearer understand about why Junipero Serra’s canonization would be another historical flogging of California Indians. No, Serra was not the only one involved. Yes, he was part of an intricate machine run by the Spanish Crown’s political desires, the Spanish military’s might, and the Vatican’s multiple ambitions to convert and acquire both souls and wealth. But Serra was also a man who, like many before him, was faced with a choice: go along with the program, achieve his own personal goals, and ignore the larger crimes—or take a stand against inherently inhumane and unchristian acts against a people who were obviously vulnerable to diseases and technologies far different from their own.

Serra made his choice. And in my eyes, that choice does not make him a saint, or anything close to it. Why not canonize Mother Teresa? Why not Archbishop Romero, who died defending Indigenous Peoples from poverty and injustice? Why honor and elevate a man who allowed himself to close his eyes and continue to head an organization that was clearly destroying souls faster than it could “save” them? This is what I want to bring to the attention of those who are willing to consider the more difficult sides of this debate: when we believe in Mission Mythology, or even simply just allow it to continue to exist, unchallenged, we accept that cruelty and injustice is allowable, inevitable, and profitable.

But that will come back to bite you, and those you love, one day.

This story originally appeared on the blog Bad NDNs, and has been republished here with permission.

Deborah Miranda is a Native American writer and poet. Her father is from the Esselen and Chumash people, native to the Santa Barbara/Santa Ynez/Monterery, California area and her mother was of French and Jewish ancestry. Miranda earned a B.S. in Teaching Moderate Special Needs from Wheelock College in 1983 and earned her Ph.D. in English from the University of Washington in 2001. She is currently John Lucian Smith Jr. Memorial Professor of English at Washington and Lee University, where she teaches Creative Writing (poetry), Native American Literatures, Women’s Literature, Poetry as Literature, and composition. She is also the author of "Bad Indians: ATribal Memoir," a mixed-genre story of her ancestors' survival of the California missions.

Read more at http://indiancountrytodaymedianetwork.com/2015/01/26/serra-saint-why-not-158863

Through Junípero Serra, the history of Christian Mission! C

Source

Denouncing Serra Canonization, Mother and Son 'Walk for the Ancestors'

650-mile journey of remembrance will stop at each of California's 21 missions

Caroline Ward-Holland and her son, Kagen Holland, wanted to address the controversial canonization of the 18th century missionary Junípero Serra in their own way.

Thus, while Pope Francis called for Serra's sainthood during a mass attended by thousands on Wednesday at a Washington D.C. basilica, the two descendents of the Tataviam tribe from Santa Clarita, California proceeded to march 650 miles from Sonoma to San Diego.

Along their "Walk for the Ancestors," as it is called, the pair plans to visit each of the state's 21 missions "to honor the Indigenous ancestors who suffered and perished in the Mission system and assert California Indian rejection of sainthood for Junipero Serra," who is credited with bringing Christianity to the region by imposing it on the Indigenous population.

Caroline and Kagen set out on September 7 and expect to walk through mid-November when they will conclude the pilgrimage at Mission San Diego de Alcala, the first mission founded in 1769 by Serra.

"I want to follow in the footsteps of the ancestors. They will speak to us. I want my relatives and ancestors to know that we will never forget their suffering and the many atrocities they endured. Wherever their villages were, I want to walk there," Ward-Holland told Indian Country.

On Wednesday, the walkers arrived at Mission San Carlos in Carmel where a Day of Mourning protest was held.

Caroline and Kagen are not alone. Native Americans and their supporters across the nation, and world, have expressed outrage over the beatification of the Spanish-born Serra.

Numerous California Indian nations and Native American organizations have issued statements opposing the canonization and calling on the Pope to reverse it, though the Vatican has so far failed to issue a response.

In a column Wednesday, Simon Moya-Smith, a journalist and citizen of the Oglala Lakota Nation, quoted Pope Francis' own speech given in July to Indigenous populations in Bolivia.

"I say this to you with regret: Many grave sins were committed against the native people of America in the name of God," Francis said. "I humbly ask forgiveness, not only for the offense of the church herself, but also for crimes committed against the native peoples during the so-called conquest of America."

Moya-Smith then poses the question: Why, "in the face of such encouraging words," is Pope Francis set to canonize someone "documented as being an extreme and unapologetic abuser of the Indigenous peoples of the Pacific Coast"?

Citing scholars who documented Serra's abuse, Moya-Smith continues:

    Serra would brutally beat and whip men, women and children in order to force obedience among the Indians. Castillo also writes that Serra celebrated the demise of Indian children, referring to their deaths as a "harvest."

    That's not all. Castillo says that Indians who did not voluntarily enter Serra's missions were kidnapped and then held captive within the mission's parapets, where they were subjected to an "unforgiving regimen that would ultimately claim the lives of 62,000 Indians and devastate their civilizations, including the extinction of a number of small tribes."


"Unfortunately, though, this form of exaltation is nothing new," Moya-Smith adds. "Indeed, the celebration of aggressive Christian conquest by religious zealots is evident the world over, especially here in the United States."

Speaking to Democracy Now on Wednesday, Valentin Lopez, chair of the Amah Mutsun Tribal Band, also highlighted the brutal history of the mission system. "In total," Lopez said, "over 150,000 California Indians died under this system that Junípero Serra developed."

In a statement on Wednesday, Corrina Gould, member of the Chochenyo Ohlone tribe and co-founder Indian People Organizing for Change, minced no words when addressing Serra's legacy. "The canonization of Serra is not complicated or complex. It's fairly simple," Gould said. "My ancestors were enslaved at this concentration camp created by Serra for his own ego, for the Spanish crown and for the Catholic Empire. Serra didn’t save us. We already had our own religion! In fact, we were the ones that were civilized and it was Serra that introduced us to Hell."

Through Junípero Serra, the history of Christian Mission! B



Source

Pope Francis Should Not Be Canonizing Junipero Serra

The pillager of California's natives has enough memorials already—and his sainthood has no place in the contemporary Catholic Church.

Father Junipero Serra, the controversial figure who led the charge by the Catholic church to found a chain of missions in California, is set to be canonized today by Pope Francis in Washington, D.C. "He was the evangelizer of the West in the United States," Francis told reporters in January, when he first announced his decision to canonize Serra.

Serra, who was born on the Spanish island of Mallorca in 1713 and founded nine of California's 21 missions, will become a saint with only one miracle to has name—the curing of a 78-year-old nun with lupus—because he has been "venerated as a saint" for centuries, according to the Pope. (Canonization traditionally requires proof of two miracles.) A slick website set up by the Archdiocese of Los Angeles agrees with Francis: "Long loved in California, Serra will be revered by the whole world as a symbol of heroic sacrifice and evangelization."*

“Sacrifice and evangelization” aren't Serra's only legacies. In his biography of Junipero Serra, historian Steven Hackel recalls Serra's paternalistic attitude toward the Native Americans he came to convert: "An ideal father, Serra believed, 'because he loves him with fatherly love, he teaches [his child] to obey; when he fails in anything, he scolds him and punishes him, so that the son corrects his deviations.'" Native Americans, in other words, were to be treated like children who required discipline and obedience. There was no hint of understanding that Serra and his gang were intruding on someone else's land and culture. They traveled the spine of California with one goal; to convert every Native American they encountered. Once converted, some of the children were taught to read and write, and all were instructed in the traditions and rituals of the Catholic church.

"Conversion was not compulsory; rather, Indians chose freely to join the Church and the mission after a period of catechesis," says the L.A. Archdiocese website. This statement runs in direct opposition to Hackel's account, which recalls an episode in which Serra gave gifts to a 15-year-old Indian boy encouraging him to convert, telling the boy that those who were baptized would receive clothing from the church. In a place whose native people had almost no material comforts, holding out the promise of clothing and gifts for converts qualifies as coercion.

Forced conversion should cast a sufficient shadow over Serra's legacy. But he also oversaw a regime of violence against Native Americans: They were brutalized by Spanish soldiers at the Presidios of each Mission and, sometimes, by the missionaries themselves. Women were raped and left on their own to care for their children and, perhaps most devastatingly, tens of thousands of Native Americans were killed by exposure to disease, harsh labor conditions, and lack of access to medical care: Condemning the “pagan” practices of local doctors, missionaries barred practitioners from tending to their native community, and smallpox did worse than decimate the population—it killed up to one-third of Native Americans living around the missions. The suffering was more than physical: Native American culture, which had once thrived all over California, lost some of its central figures to disease and its rituals to Catholicism. Junipero Serra, who was so revered by Spanish and Mexican settlers, had become the figurehead of anti-Native sentiment. This is, in part, why the practice of sainthood is so dangerous: It enshrines in permanent glory a deeply imperfect person. It seems a bit of a surprise, too, that Pope Francis, whose empathetic reputation precedes him, should be the one presiding over Serra’s sainthood. Francis’ care for the poor and marginalized is well-documented, and it feels dissonant that he seems to have turned a deaf ear to the suffering and anger of so many native Americans.


To be declared a saint means, among other things, that you “reign in eternal glory," according to the New Catholic Encyclopedia, and that the Catholic Church holds you in a position of honor. Serra was a committed evangelist and has come to be known as the Father of California, connecting settlements throughout the state that had previously had no contact with one another. If you've ever driven state highway 101, you've likely seen the cast-iron bells marking the historic El Camino Real, the route Serra took as he founded the first missions. There are schools and roads named after Father Serra, and even a gin called Junípero, a reference both to Serra and the berry that gives the clear alcohol its flavor. Serra has already secured a vaunted position in California state history. The question now is what his place will be in the life of the church. He will be sainted, but will he be venerated in the hearts of individual Catholics? Or will they, troubled by his colonial legacy, stand in solidarity with their Native American peers?

Kagen Ward and Caroline Ward-Hollard are hoping for the latter. The mother-and-son team are descendants of the Tataviam tribe from the Santa Clarita Valley, and they have already begun their Walk for the Ancestors, a months-long journey over the 650 miles of road connecting the mission system. The two start their days burning sage to cleanse themselves and then begin their methodical journey, welcoming visitors along the way, to the next mission. There, they meet with Native Americans from other tribes—Ohlone, Miwok, Pomo—and spend time in prayer and conversation. They have declared today a Day of Mourning and are calling on supporters to wear black. They will meet at 12 p.m. in the cemetery at San Carlos Borromeo Mission in Carmel, where there will also be a live-stream of Serra's canonization.

Serra's bones lie beneath the floor of the basilica at the Carmel Mission. The basilica has large arched ceilings and thick wood pews, and the gilded reredos features carved images of the Archangel Michael and the crucified Christ, among others. The figures look down toward the floor where a striking portrait of Junipero Serra leans against a balcony atop his final resting place. "Fr. Junipero Serra, Apostol de California," reads his tombstone.

A few yards outside the basilica is the cemetery. Most marked graves contain the bodies of Mexican missionaries or church officials and their loved ones. Ringing the cemetery's north side are a series of mostly unmarked graves stuck with small wooden crosses and decorated with abalone shells. These are the graves of some of the Native Americans who died at the Carmel Mission. For those whose graves are long forgotten, a plaque remains to placate: "In memory of the Christian Indians and Spaniards who were interred in this cemetery between the years 1771–1833."

*Update — September 23, 2015: A previous version of this article incorrectly stated where Junipero Serra was born; he was born on Mallorca.

Through Junípero Serra, the history of Christian Mission! A


The Greek article where I was informed about the matter is here.

It is up to the Pope, because he is Catholicism, to canonise Junípero Serra or not. A saint for the Christians doesn't mean anything for the others. However the same, as narrated in the interview, happened to all our ancestors, no matter who they were. The inhabitants of Armenia, the Roman Empire, Europe were in the place of the Native Americans.

Robert Senkewicz, professor of history at Santa Clara University and an expert on early California history was interviewed by the National Catholic Reporter. The whole article is here.
I will copy, paste and highlight the parts I find most educating.

What was the purpose of the missions?

They inevitably had a double purpose. Under the Spanish system, the missionaries were paid by the government, so missionaries were both church and state functionaries.

From the point of view of the church, the purpose of the missions was to spread the Gospel to those who had not been baptized.

From the point of view of the state, the missions were institutions aimed at assimilating the native peoples, making them citizens of the empire. That meant, among other things, learning European-style agriculture, becoming a Catholic, and living in a congregated pueblo-type arrangement, just like people in Spain.

A great deal of the tension in the mission system stemmed from this double purpose, for these two aims did not always coexist easily with each other.
 Why did the Indians actually go to the missions?

Native people entered the missions in California for a variety of reasons. No doubt some were genuinely interested in Catholicism. Others presented their sick children for baptism in hopes that the priest might be able to cure them.

Some came because there was food at the missions. That was important because what was going on in California was that the Spanish military and missionaries brought large numbers of horses, mules, burros, sheep and goats with them. These animals inevitably and quickly destroyed the plants, acorn and berries that had sustained a traditional way of life for centuries. They also drove away the game the native peoples had traditionally hunted.

The presence of the Spanish colonial enterprise very quickly rendered it almost impossible for the traditional native ways of life to be maintained. So, some people came into the mission system because their traditional ways of life and sustenance was being destroyed by the  colonial invaders.
Would you say then that the Indians were enslaved by the missionaries?

Coercion and force were part of the mission system,
but I wouldn't say that they were enslaved. Slavery is a specific legal system. To use it in an American context equates with the way Africans were treated in the American South, and it was a very different kind of situation. Indians were definitely regarded as inferior. But they were regarded not as property, but as people.

What was Serra’s attitude and behavior toward the Indians?

His attitude and behavior were frankly and explicitly paternalistic. Along with probably 99 percent of the people in Europe at the time, he thought that non-Europeans were inferior to Europeans. There was a big debate in the early Spanish empire about whether or not the native peoples were fully rational beings or not.

By the time Serra got to the New World, many Spanish thinkers believed that the native peoples of the Americas were in a state of "natural infancy," that they were children. Serra shared that view and he basically had a paternalistic attitude towards them.

That paternalistic attitude could, at times, result in a behavior which anybody today would find very hard to justify. If people left the mission without permission, they were pursued and hunted by soldiers and other Indians. If they were brought back, the normal punishment was flogging. What the Spanish military and missionaries thought they were doing was punishing children to make them understand how they should behave.

Were Indians converted at the missions?

It's pretty clear that at the beginning the native peoples did what Europeans, the so-called "barbarians,"  had done a millennium earlier. They interpreted Christianity through their own traditional ways, through their own traditional deities and spirituality. So, what resulted in the missions was a mix, a syncretism, a new melding of traditional indigenous California spirituality and imported Spanish and Mexican Catholic spirituality.

Over time, some missionaries understood this and accepted it. Others were very impatient with it.
Serra was most likely somewhere in the middle.
 Did Serra like the Indians?
.
.
.
He was most unhappy when he had to deal with soldiers and governors. Serra never met a military governor that he liked. He dealt with three of them and disliked each one more than the previous one.

He also tended to be unhappy when he had to deal with his religious superiors back in Mexico City. He would sometimes think that they didn't understand what he was trying to do. His superiors often thought he was too impatient and too reckless in establishing so many missions so quickly. Maybe that criticism came with the territory. Indeed, the Jesuit missionary in Arizona, Eusebio Kino, experienced similar strictures from his own superiors.

At one point, Serra complained about all this: "I'm spending half of my life at a desk writing reports." He was clearly upset at all of the effort he had to put into such activity.    
.
..
 Were Indians exploited to support the mission system?

Yes. As the mission system developed over time it became a different kind of place after Serra's death in 1784 as a result of a couple of circumstances.

In 1810, the independence insurgency in Mexico under Miguel Hidalgo and Juan María Morelos broke out. If you were the viceroy at the time, you were going to do everything that you could to defeat this insurgency. So the supply ship, which every year had come up from Mexico to California, stopped coming because all resources were being diverted to fighting Hidalgo and Morelos.

All of the sudden, California was not getting its regular replenishment of supplies. The institutions in California that were best equipped to deal with this situation were the missions because by that time, they were pretty skilled at growing food.

They also had  blacksmiths, carpenters and other skilled personnel. Some of these skilled laborers were Indians, who had learned from Mexican craftsmen at the missions, and who would pass on those skills to their own children. So the missions became the economic engines of California from about 1810 increasingly onward.

The result was the missions began to reach farther and farther away from the coast to get more native people to keep up production levels. By the early 1820s, the missionaries were almost ranchers as much as they were missionaries. They were selling their hides and tallow to American and British merchants who were trading up and down the coast.

The missionaries would have definitely not described themselves as ranchers, but I think that’s what happened. And ranching concerns and missionary activity did not always coexist well together.

For instance, peoples' freedom of movement within the mission compound became more restricted. An example was that young girls and women were locked up at night because the missionaries thought, not without reason, that some soldiers would rape them if they were unprotected.

But putting so many individuals together in an enclosed and often cramped space created a very unhealthy environment. Young girls and women were especially vulnerable to imported diseases to which they had not developed any immunities. For this and other reasons, such as heavy workload, the death rate in the missions was very high and it increased over time.
Obviously, the missionaries didn't know about germ theory, or anything like that. But, they knew people were dying in great numbers because they were doing the funerals, and they kept very full records of all sacramental matters. Some were extremely upset, while others appear to have contented themselves with the assurance that this simply meant that more souls were going to heaven. It is very jarring and infuriating to read those words today.
Did the Franciscans or the church get rich through the missions? Did any of the profits from the missions go back to Mexico or Spain?

In the quarter century after 1810, the missions generated considerable income. But close study of the financial system and of the mission account books indicates pretty clearly that the overwhelming amount of this income, more than 90 percent, went directly back into mission enterprises, especially clothing for the native peoples and liturgical, catechetical and sacramental supplies. Very little was retained in Mexico City or went back to Spain.

Given all of this, what about the issue of Serra’s canonization?

I’m an historian, not a theologian. But I have tried to follow the debate and I do know a number of native Californians who are very opposed to the canonization of Fr. Serra. Many of their arguments are deeply reasoned, well articulated, passionate and personal.

I think that many of the arguments rest upon two concerns. First, the concern that canonizing Serra is by implication approving the entire mission system, including all of the punishments, diseases and deaths that were a part of that system. The second concern is that to canonize Serra is to justify and whitewash the church's role in colonial expansion -- as it were, to bless the European expansion into the Americas and the horrible loss of native lives and land that was part and parcel of that process.

FYROP: Former Yugoslavian Republic of Paionia

Source

Archaeology Magazine Letter to the Editor by Professor Stephen G. Miller
in ancient macedonian ethnicity, E-mails from readers / by Admin / on March 1, 2009 at 2:37 am /

Archaeology Magazine Letter to the Editor by Professor Stephen G. Miller

Editor, Archaeology Magazine
36-36 33rd Street
Long Island City, NY 11106
U.S.A.
Dear Sir,
             I opened the January/February issue of Archaeology today and eagerly turned to “A Letter from Macedonia” only to discover that it was actually a letter from ancient Paionia – the land north of Mt. Barmous and Mt. Orbelos.  Livy’s account of the creation of the Roman province of Macedonia (45.29.7 and 12) makes clear that the Paionians lived north of those mountains (which form today the geographically natural northern limits of Greece) and south of the Dardanians who were in today’s Kosovo.  Strabo (7. frag 4) is even more succinct in saying that Paionia was north of Macedonia and the only connection from one to the other was (and is today) through the narrow gorge of the Axios (or Vardar) River.   In other words, the land which is described by Matthew Brunwasser in his “Owning Alexander” was Paionia in antiquity.
ancient macedonia map Archaeology Magazine Letter to the Editor by Professor Stephen G. Miller
While it is true that those people were subdued by Philip II, father of Alexander, in 359 B.C. (Diodorus Siculus 16.4.2), they were never Macedonians and never lived in Macedonia.  Indeed, Demosthenes (Olynthian 1.23) tells us that they were “enslaved” by the Macedonian Philip and clearly, therefore, not Macedonians.  Isokrates (5.23) makes the same point.  Likewise, for example, the Egyptians who were subdued by Alexander may have been ruled by Macedonians, including the famous Cleopatra, but they were never Macedonians themselves, and Egypt was never called Macedonia (and so far as I can tell does not seek that name today).
            Certainly, as Thucydides (2.99) tells us, the Macedonians had taken over “a narrow strip of Paionia extending along the Axios river from the interior to Pella and the sea”.  One might therefore understand if the people in the modern republic centered at Skopje called themselves Paionians and claimed as theirs the land described by Thucydides.
But why, instead, would the modern people of ancient Paionia try to call themselves Macedonians and their land Macedonia?  Mr. Brunwasser (p. 55) touches on the Greek claims  “that it implies ambitions over Greek territory” and he notes that “the northern province of Greece is also called Macedonia.”  Leaving aside the fact that the area of that northern province of modern Greece has been called Macedonia for more than 2,500 years (see, inter alios, Herodotus 5.17; 7.128, et alibi), more recent history shows that the Greek concerns are legitimate.  For example, a map produced in Skopje in 1992 shows clearly the claim that Macedonia extends from there to Mt. Olympus in the south;  that is, combining the ancient regions of Paionia and Macedonia into a single entity.
  irridentist map Archaeology Magazine Letter to the Editor by Professor Stephen G. Miller
The same claim is explicit on a pseudo-bank note of the Republic of Macedonia which shows, as one of its monuments, the White Tower of Thessalonike, in Greece.
bank note white tower Archaeology Magazine Letter to the Editor by Professor Stephen G. Miller
There are many more examples of calendars, Christmas cards, bumper-stickers, etc., that all make the same claim.
            Further, Mr. Brunwasser has reported with approval (International Herald Tribune 10/1/08) the work of the “Macedonian Institute for Strategic Research 16:9”, the name of which refers “to Acts 16:9, a verse in the New Testament in which a Macedonian man appears to the Apostle Paul begging him: ‘Come over into Macedonia, and help us.’”  But where did Paul go in Macedonia?  Neapolis (Kavala), Philippi, Amphipolis, Apollonia, Thessaloniki, and Veroia (Acts 16:11-17:10) all of which are in the historic Macedonia, none in Paionia.  What claim is being made by an Institute based in Skopje that names itself for a trip through what was Macedonia in antiquity and what is the northern province of Greece today?
            I wonder what we would conclude if a certain large island off the southeast coast of the United States started to call itself Florida, and emblazoned its currency with images of Disney World and distributed maps showing the Greater Florida.
            Certainly there was no doubt of the underlying point of “Macedonia” in the mind of  U.S. Secretary of State Edward Stettinius on December 26, 1944, when he wrote:
“The Department [of State] has noted with considerable apprehension increasing propaganda rumors and semi-official statements in favor of an autonomous Macedonia, emanating principally from Bulgaria, but also from Yugoslav Partisan and other sources, with the implication that Greek territory would be included in the projected state. This government considers talk of Macedonian ”nation”, Macedonian “Fatherland”, or Macedonian “national consciousness” to be unjustified demagoguery representing no ethnic nor political reality, and sees in its present revival a possible cloak for aggressive intentions against Greece.”
                        [Source: U.S. State Department, Foreign Relations vol viii, Washington, D.C., Circular Airgram (868.014/26Dec1944)]
            Mr. Brunwasser (a resident of Bulgaria), however, goes on to state, with apparent distain, that Greece claims “Alexander III of Macedon (Alexander the Great) . . . as Greek.”
            This attitude mystifies me.  What is there to “claim”?  Alexander’s great-great-great grandfather, Alexander I, was certified as Greek at Olympia and, in the words of the father of history “I happen to know that [the forefathers of Alexander] are Greek” (Herodotus 5.22).  Alexander’s father, Philip, won several equestrian victories at Olympia and Delphi (Plutarch, Alexander 4.9; Moralia 105A), the two most Hellenic of all the sanctuaries in ancient Greece where non-Greeks were not allowed to compete.  If Philip was Greek, wasn’t his son also Greek?
            When Euripides – who died and was buried in Macedonia (Thucydides apud Pal. Anth. 7.45; Pausanias 1.2.2; Diodorus Siculus 13.103) – wrote his play Archelaos in honor of the great-uncle of Alexander, did he write it in Slavic?  When he wrote the Bacchai while at the court of Archelaos did he not write it in Greek even as it has survived to us?  Or should we imagine that Euripides was a “Macedonian” who wrote in Slavic (at a date when that language is not attested) which was translated into Greek?
            What was the language of instruction when Aristotle taught Alexander?  What language was carried by Alexander with him on his expedition to the East?  Why do we have ancient inscriptions in Greek in settlements established by Alexander as far away as Afghanistan, and none in Slavic?  Why did Greek become the lingua franca in Alexander’s empire if he was actually a “Macedonian”?  Why was the New Testament written in Greek rather than Slavic?
            On page 57 of the so-called “Letter from Macedonia” there is a photograph of the author standing “before a bronze statue of Alexander the Great in the city of Prilep.”
Prilep statue Archaeology Magazine Letter to the Editor by Professor Stephen G. Miller
The statue is patently modern, but the question is whether the real historic Alexander could have read the Slavic inscription beneath his feet.  Given the known historic posterity of Slavic to Greek, the answer is obvious.
            While Mr.  Brunwasser’s reporting of the archaeological work in Paionia is welcome, his adoption and promotion of the modern political stance of its people about the use of the name Macedonia is not only unwelcome, it is a disservice to the readers of Archaeology who are, I imagine, interested in historic fact.  But then, the decision to propagate this historical nonsense by Archaeology – a publication of the Archaeological Institute of America – is a disservice to its own reputation.
            Let it be said once more:  the region of ancient Paionia was a part of the Macedonian empire.  So were Ephesos and Tyre and Palestine and Memphis and Babylon and Taxila and dozens more.  They may thus have become “Macedonian” temporarily, but none was ever “Macedonia”.
            Allow me to end this exegesis by making a suggestion to resolve the question of the modern use of the name “Macedonia.”  Greece should annex Paionia – that is what Philip II did in 359 B.C.  And that would appear to be acceptable to the modern residents of that area since they claim to be Greek by appropriating the name Macedonia and its most famous man. Then the modern people of this new Greek province could work on learning to speak and read and write Greek, hopefully even as well as Alexander did.
 Sincerely,
 Stephen G. Miller
 Professor Emeritus,
 University of California, Berkeley

PS:  For a more complete examination of the ancient evidence regarding Paionia, see I. L. Merker, “The Ancient Kingdom of Paionia,” Balkan Studies 6 (1965) 35-54

cc: C. Brian Rose, President, Archaeological Institute of America
      Hillary Rodham Clinton, Secretary of State of the United States of America
      Dora Bakoyiannis, Minister of Foreign Affairs of Greece
      Antonis Samaras, Minister of Culture of Greece
      Olli Rehn, European Commissioner for Enlargement
      Erik Meijer, Member, European Parliament

Confiscate the Bosses Property, don't fire personel!

By VW's case we have to do with fraud. It is not a fault, it is a crime!
If they want to be elites, they have to be elites in virtue as well!
The American Plutocratic System has failed!
 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Orthodoxy and Left

Lavrentiy Beria, Georgy Malenkov and Stalin were singing hymns to Mary the mother of Jesus, as stated by Stalin's daughter Svetlana in her autobiography.


Πηγή

ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΑΜΦΟΣ
Η νίκη σαν παρηγοριά
εκδ. Αρμός

Ελάχιστοι είναι οι διανοούμενοι που κατέβηκαν, εγκαίρως, από τον ακαδημαϊκό τους Ολυμπο για να αναζητήσουν, μέσα από τη συνάφεια και τη δοκιμασία της καθημερινότητας, αίτια και ερμηνείες για τη σημερινή ελληνική κρίση. Ακόμα λιγότεροι, αυτοί που βγήκαν από τα προστατευόμενα, ναρκισσιστικά τείχη του σιναφιού τους για να μεταφέρουν τη συζήτηση στο χαμηλό επίπεδο ημών, των απλών, αδαών για τα δικά τους βάθη ανθρώπων και για να εκθέσουν τη διάνοια και την υπομονή τους σε κάθε λογής σχολιασμό. Ο Στέλιος Ράμφος το έκανε και συνεχίζει να το κάνει: δίνει συνεντεύξεις, μιλάει σε τηλεοπτικά πλατό, εκθέτει και εκτίθεται. Κατηγορήθηκε και κατηγορείται γι’ αυτό. Αμπελοφιλόσοφος, μνημονιακός γερμανοτσολιάς, φιλόσοφος-μαϊντανός και ων ουκ έστι αριθμός οι μειωτικοί επιθετικοί προσδιορισμοί στο όνομά του. Βεβαίως, ο ίδιος ουδέποτε συστήθηκε ως φιλόσοφος. Φίλος της φιλοσοφίας-αστειευόμενος και συγγραφέας είναι τα μόνα αυτοπροσδιοριστικά που δηλώνει. Αλλά ουδεμία σημασία έχει αυτό για το πλήθος. Και… προκειμένου να κρατήσω κι εγώ τη θέση μου εντός των τειχών των αδαών, θα δηλώσω μια αυθαίρετη σιγουριά: Κανένας από αυτούς που χλευάζουν δεν έχει διαβάσει ούτε μια αράδα του ούτε μια σελίδα ούτε ένα βιβλίο του. Δεν είναι κι εύκολο εξάλλου. Αν είχε διαβάσει, θα ήξερε ότι ποτέ δεν λοξοδρόμησε, ότι η προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια για την «ερμηνευτική του Ελληνισμού είναι μια προσπάθεια να βρω τρόπο συνενώσεως των χρόνων στο ιστορικό μας παρόν, ώστε το παρελθόν να συνδεθεί με το μέλλον».
Είναι, όμως, πλέον βέβαιον ότι όσοι διαβάζουν εφημερίδες, παρακολουθούν αρθρογραφία στο Διαδίκτυο και σχολιαστικές εκπομπές στην τηλεόραση έχουν διαβάσει τουλάχιστον ένα άρθρο με αναφορά στην αναζήτηση της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας. Εχουν ακούσει τουλάχιστον μία συζήτηση στη διάρκεια της οποίας αυτή η αναζήτηση συνδέεται με τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Και υπήρξα πολλάκις αυτήκοος μάρτυς της χρήσης των επιχειρημάτων του Στέλιου Ράμφου από ανθρώπους που δεν συνειδητοποιούσαν ότι είχαν ενστερνιστεί με κάποιο τρόπο και στο προσωπικό τους πνευματικό βάθος τη «ραμφική» αναζήτηση των αιτίων της κρίσης.
Επί ξύλου κρεμάμενοι
Στο τελευταίο βιβλίο του «Η νίκη σαν παρηγοριά», έχει συγκεντρώσει δημοσιευμένα κείμενα και συνεντεύξεις της περιόδου μεταξύ Απριλίου 2012 και Μαρτίου 2015, «όπως και έναν αδημοσίευτο πολυπρόσωπο διάλογο για θέματα της εργασίας μου και της ιστορικής συγκυρίας, όπως και για εκδηλώσεις ορισμένης ψυχολογίας η οποία μας κάνει να περιμένουμε τη νίκη σαν παρηγοριά, πτωχοαλαζονικά επί ξύλου κρεμάμενοι», όπως σημειώνει ο ίδιος στο μικρό εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου.
Οι έχοντες εμμονή με την κατηγορία ότι «προπαγάνδισε υπερβολικά στο παρελθόν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη» μπορούν να βρουν εδώ ενδιαφέρουσες απαντήσεις: «Δεν μας ενδιαφέρει η θρησκεία ως ειδικό κατά περίπτωσιν περιεχόμενο αλλά οι μορφές εκείνων των ψυχικών εγγραφών που αφήνουν τα διάφορα θρησκευτικά μορφώματα […] Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάποιος ο οποίος εμβαθύνει σε ένα τέτοιο θέμα είναι υποχρεωμένος να μην είναι, ας πούμε, αγνωστικιστής. Ο πραγματικός άθεος είναι ανοιχτός. Μπορεί να είσαι μεγάλος θρησκειολόγος και να είσαι άθεος. Αλλά αυτό δεν θα σε εμποδίσει να καταλάβεις την τρομακτική σημασία που έχει η θρησκεία για τους ανθρώπους. Είναι ένα πεδίο απ’ όπου αντλούν τα πρέπει τους και τις σημασίες τους […]».
Ορθοδοξία και Αριστερά
Στο ίδιο μονοπάτι σκέψης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η σύνδεση ανάμεσα στην Ορθοδοξία και την Αριστερά: «Η ψυχολογία του αριστερού είναι θρησκευτική. Είναι πολύ εύκολο ένας αριστερός να γίνει εθνικιστής και θρήσκος, όπως έγινε, για παράδειγμα, ο Μιλόσεβιτς. Ο Στάλιν, μετά από τα σημεία και τέρατα που έπραττε την ημέρα, το βράδυ μαζί με τον Μπέρια και τον Μαλένκοφ, έψαλλαν ύμνους στην Παναγία, όπως γράφει στην αυτοβιογραφία της η κόρη του, Σβετλάνα. Θέλω να πω ότι η ψυχολογία του αριστερού, που αποζητά φαντασιακά την τελική λύση των προβλημάτων της ιστορικής ανθρωπότητος, και η ψυχολογία του θρήσκου, που θέλει επίσης τη βασιλεία των ουρανών, το τέλος του κακού στη γη και μετά θάνατον, είναι τηρουμένων των αναλογιών ίδια. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαία η επιρροή που μπορεί να έχουν είτε είχαν τα κομμουνιστικά κόμματα σε χώρες που είναι ορθόδοξες. Αντίθετα, δεν θα βρούμε κομμουνιστικό κόμμα σε προτεσταντική χώρα, ενώ στις καθολικές τα βρίσκουμε στην ηπιότερη μορφή τους. Επομένως είναι πολύ εύκολο ένας νέος να στραφεί στην Αριστερά και εξ ίσου εύκολο, για τους ίδιους λόγους, να την εγκαταλείψει […]».
Και μόνον οι τίτλοι των κεφαλαίων του βιβλίου παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους φίλους της δουλειάς του, αλλά κυρίως για τους εχθρούς της: «Να στερηθούμε τη νοσταλγία που μας θρέφει», «Χωρίς αλήθεια το μέλλον είναι η κόλασι», «Ελπίζουμε για να μη σκεπτόμαστε», «Κολλημένοι στην εικόνα μας κρυμμένοι απ’ την αλήθεια» είναι μερικοί.
Ο Στέλιος Ράμφος κατάφερε, κάνοντας φίλους της σκέψης του αλλά και αξιόλογους εχθρούς, να φέρει στην επιφάνεια ζητήματα της ατομικής και συλλογικής ελληνικής συμπεριφοράς για ό,τι αφορά την καθημερινότητα αλλά και τις πολιτικές μας επιλογές. Κατάφερε να ανοίξει τη συζήτηση, όπως λέμε, επισημαίνοντας τα μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει η σκέψη μας προκειμένου εμείς οι ίδιοι να αναζητήσουμε και πιθανόν να βρούμε τον εαυτό μας μέσα στον κόσμο και τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον εαυτό μας. Ελεύθερα.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Hellenes teaching hellenic theatre

The Supreme Counsil of Hellenic Ethnikoi (Heathens/Gentiles) will create a workshop about Hellenic Theatre. The Workshop is named after Thespis, the founder of theatre.

About Thespis here.

The very spot where the theatre was founded was vandalized 1997 CE by Christians. This act led to the establishment of YSEE.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ «ΘΕΣΠΙΣ»
Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) δημιουργεί και λειτουργεί πειραματικά από αυτό το φθινόπωρο Εργαστήρι Τέχνης & Λόγου «Θέσπις» (*), στο οποίο οι συμμετέχοντες θα μαθαίνουν την φύση και την σωστή απόδοση του αρχαίου Θεάτρου, καθώς και όρχηση, μουσική, υμνωδία - προσωδία, ορθοφωνία κ.ά.

Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής (οι θέσεις είναι περιορισμένες) μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλ. διεύθυνση: theatrical.ysee@gmail.com

(*) Θέσπις λεγόταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά γέννησε το Θέατρο στο Ιερό του Διονύσου στον αρχαίο δήμο Ικαριέων. Το Ιερό αυτό, η κοιτίδα του Θεάτρου, βανδαλίστηκε το έτος 1997 από φανατικούς χριστιανούς, γεγονός που έδωσε το έναυσμα για την ίδρυση και δημόσια εμφάνιση του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών με σκοπό την ηθική και φυσική υπεράσπιση και εν τέλει παλινόρθωση της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.
 ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ
 www.ysee.gr

The whole of Europe will become heathen, so there will be no problems!


They call Gentiles New Age, but New Age has ancient ideas. Why then Neopagans and not just Pagans, or Gentiles (Ethnikoi) as we define ourselves?
He speaks of 24 centuries old modern ideas. So he knows that the Jewish Monotheism was founded about 400 BCE!
If citing the Bible is called swearing, Christians cite much more often. Christians wrote the New Testament not Gentiles, Christians are responsible what is written in there.
He says he is afraid there will be a split in Europe among Gentiles and Christians.


Πηγή

Ε΄Εισήγηση : «Ο Παγανισμός επιστρέφει στην κοιτίδα του»
Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Τσουρός, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
   Το φαινόμενο του νεοπαγανισμού είναι σύνθετο και από τη δεκαετία του ’70 παρουσιάζει έξαρση. Εντάσσεται στο ρεύμα της νέας εποχής και πρέπει να τύχει της δέουσας ποιμαντικής αντιμετωπίσεως. Στην Ελλάδα δρούν περισσότερες από 140 ομάδες. Έχει το σύγχρονο παγανιστικό κίνημα διεθνείς διαστάσεις και δραστηριοποιούνται ομοσπονδίες παγανιστικών κινημάτων με διεθνή συνέδρια και συναντήσεις. Οι θέσεις του νεοπαγανισμού ταυτίζονται με τις θέσεις της νέας εποχής (απρόσωπος Θεός, αποδοχή θεωρίας μετενσαρκώσεως, λατρεία φύσεως ως αυθύπαρκτης και της γαίας ως κοινής μητέρας πάντων). Δυστυχώς, ο σύγχρονος άνθρωπος αναζητεί την ταυτότητά του σε ιδέες και πράξεις ξεπερασμένες εδώ και 24 αιώνες.
Ο Αντιχριστιανισμός των κινημάτων εκδηλώνεται με μίσος εναντίον του προσώπου του Κυρίου ο οποίος χαρακτηρίζεται ως αγύρτης και δολοφόνος , εναντίον των Αποστόλων, ιδιαιτέρως του Αποστόλου Παύλου τον οποίο αποκαλούν διαφθορέα των Εθνών και των Πατέρων της Εκκλησίας.
Επιχειρείται μία προσπάθεια αλλαγής των εθίμων και των παραδόσεων του λαού και αναβιώσεως της αρχαίας πατρώας θρησκείαςπαραθεωρώντας το γεγονός ότι η αρχαία εθνική θρησκεία εγνώρισε παρακμή προ της εμφανίσεως του Χριστού.
Υπάρχει ποικιλία μεθόδων και τρόπων για την αλλοίωση του φρονήματος και την αποχριστιανοποίηση των Ευρωπαίων.
Το φαινόμενο αυτό πρέπει να μελετηθεί και να αντιμετωπιστεί αγκαίρως για να μην φτάσουμε στο διχασμό και την διαίρεση μεταξύ χριστιανών και εθνικών.
Σήμερα, τέλος, τα λόγια του μαθητή της αγάπης είναι πολύ επίκαιρα : «Τεκνία φυλάξατε εαυτούς από των ειδώλων».

Another Newhellene!

Another Bishop calling modern Greeks, Newhellenes instead of Hellenes as Greeks define themselves. The Christian Church has a problem with the very existence of Hellenic Gentiles.

Πηγή

 Ο τόπος, η Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Αποκορώνου σεμνύνεται και καυχάται εν Κυρίω δια το γεγονός ότι ο μεγάλος Όσιος και ασκητής Κυρ-Ιωάννης ο Ξένος (10ος αιω) επέλεξε την Εκκλησιαστική Περιφέρεια δια τον τόπο της ασκήσεως και τελειώσεως του. Αναμορφωτής της Δυτικής Κρήτης, καθώς έζησε και έδρασε μετά την εποχή της Αραβοκρατίας, επιλέγει την περιοχή Καβούσι (Φαλάσαρνα) να τελειώσει τον πολύπαθο και ενάρετο βίο Του, εκεί όπου ευρίσκεται και ο τάφος Του, η δε Τίμια Κάρα Του φυλάσσεται εις τον ομώνυμο Ι. Ναό εις τα Τσουρουνιανά Κισάμου.

Ο Επίσκοπος μας χοροστάτησε του Εσπερινού εις το προσκύνημα Του στα Φαλάσαρανα, με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον ομώνυμο Ι.Ναό στα Τσουρουνιανά. Κατά την αναφορά του στο πρόσωπο και το έργο του Οσίου Κυρ-Ιωάννη του Ξένου υπενθύμισε το χρέος και την ευθύνη επανευαγγελισμού του λαού του Θεού, καθώς όπως είπε «νέες αλώσεις και επίδοξοι κατακτητές πολλοί στις μέρες μας προσπαθούν να αλώσουν και κατακτήσουν την ψυχή του Νεοέλληνα».

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Brilliant job, John McCain!


 In the greek article there are photos and videos of how the USA is responsible for ISIS. The same mistake over and over again.







Πηγή




Το Πεντάγωνο δημιούργησε ένα... τέρας

Γιατί οι ΗΠΑ ευθύνονται για την εξάπλωση της ISIS

Δημοσίευση: 16 Σεπ. 2015 15:54 
Τελευταία ενημέρωση: 17 Σεπ. 2015 15:42
Είναι ένα ζήτημα που πολλά -κυρίως αμερικανικά- ΜΜΕ αποσιωπούν εδώ και αρκετούς μήνες: την αποτυχημένη, όπως αποδείχτηκε, εμπλοκή του αμερικανικού Πενταγώνου, και ειδικότερα του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, στη συριακή κρίση που από λανθασμένους (;) χειρισμούς οδήγησε στην ίδρυση κι εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους.

Είναι λοιπόν το αμερικανικό Πεντάγωνο ο ανεπίσημος «πατέρας» της ISIS; Σύμφωνα με τον γνωστό Γάλλο δημοσιογράφο Τιερί Μεϊσάν, ναι.

Δίχως καμία αμφιβολία, οι μυστικές επαφές που είχε πριν δυο χρόνια ο Μακέιν στη Συρία με τους τότε ηγέτες της «ένοπλης αντιπολίτευσης» και νυν επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, χρησίμευσαν ως η απαραίτητη «μαγιά» προκειμένου να δημιουργηθεί και να γιγαντωθεί μια τρομοκρατική οργάνωση που σήμερα απειλεί όχι μόνο τη Μέση Ανατολή, αλλά και την Ευρώπη.

Μάλιστα, σε εκτενές άρθρο του, ο Μεϊσάν αποκαλεί τον Μακέιν ως «τον βασικό αμερικανικό σύνδεσμο μεταξύ της εγκληματικής οργάνωσης και της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας».

Μάιος 2013: Το ταξίδι του Μακέιν στη Συρία

«Τον Μάιο του 2013, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν μπήκε παράνομα στη Συρία, κοντά στο Ίντλεμπ μέσω της Τουρκίας, προκειμένου να συναντηθεί με τους ηγέτες της 'ένοπλης αντιπολίτευσης'. Το ταξίδι αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε παρά μόνο μετά την επιστροφή του Μακέιν στην Ουάσιγκτον» γράφει ο Μεϊσάν.

Το αντικείμενο του ταξιδιού του στη Συρία είναι να συναντήσει το επιτελείο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Κατά τον Μακέιν, η οργάνωση αυτή αποτελείτο αποκλειστικά από Σύρους που αγωνίζονταν για την ελευθερία απέναντι στη δικτατορία του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Ή έτσι τον είχαν πείσει, τέλος πάντων. Και ο στόχος του Μακέιν δεν ήταν άλλος από τον εξοπλισμό τους, με προφανή σκοπό την πτώση του Ασαντ.

Τι ακριβώς λοιπόν συνέβη εκείνες τις ημέρες στη Συρία; Ποιους συνάντησε ο γερουσιαστής και με ποιους συνομίλησε;

Όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, ο Μακέιν συνομίλησε με τον Αμπού Μοσά, υπεύθυνο Τύπου της ISIS.

Επίσης, με τον Μοχάμεντ Νουρ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Μετώπου Αλ-Νόσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα της Συρίας. Ο Νουρ –που λίγο καιρό πριν είχε απαγάγει 11 Λιβανέζους- είναι ο άνθρωπος που φοράει μπλε πουκάμισο και έχει το χέρι του στο στήθος του, πίσω από τον Μακέιν.



«Ερωτηθείς σχετικά με την εγγύτητα του με απαγωγείς της Αλ-Κάιντα, ο γερουσιαστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τον Νουρ, ο οποίος αυτό-προσκαλέστηκε σε αυτή την φωτογραφία» επισημαίνει ο Μεϊσάν.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο Μακέιν λέει την αλήθεια και ότι όντως εξαπατήθηκε από τον Νουρ.

Πώς είναι δυνατόν να συνομιλεί, λίγο μετά, με το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού -και σημερινό ηγέτη της ISIS- τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, γνωστό κι ως Χαλίφης Ιμπραχίμ, έναν άνθρωπο που από την 4η Οκτωβρίου του 2011 είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ;

Αυτό δεν τον γνώριζε ο Μακέιν; Αυτό το στοιχείο το αγνοούσε εις εκ των επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου;

Δεν ήξερε πως προσφερόταν αμοιβή 10 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον θα βοηθούσε για τη σύλληψη του;

«Και όμως ο γερουσιαστής Μακέιν δεν έδωσε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις πληροφορίες που έχει στην κατοχή του για τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ούτε ενημέρωσε την Επιτροπή Αντιτρομοκρατίας του ΟΗΕ, ούτε φυσικά ζήτησε την αμοιβή» σημειώνει ο Μεϊσάν.

«Σε καμία χώρα στον κόσμο, ανεξάρτητα από το πολιτικό της σύστημα, θα γινόταν δεκτό ο ηγέτης της αντιπολίτευσης να είναι σε άμεση, δημόσια και φιλική επαφή, με έναν πολύ επικίνδυνο τρομοκράτη που αναζητείται» τονίζει με νόημα ο γάλλος ερευνητικός δημοσιογράφος.

Μετά την επιστροφή από αυτό το ταξίδι, ο Μακέιν ισχυρίστηκε επισήμως ότι τα στελέχη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι «μετριοπαθή άτομα, τα οποία κάποιος μπορεί να εμπιστευθεί» (!)

Και σε εκτενή του συνέντευξη του στο Fox News, ο γερουσιαστής κατέθεσε τους λόγους που πρέπει να εξοπλιστεί η ISIS και που δεν είναι άλλοι από την πτώση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.



Όπως μεταδίδει σχετικό άρθρο των Los Angeles Times, στο ταξίδι του αυτό, ο Μακέιν υποσχέθηκε στους ηγέτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού τον άμεσο εξοπλισμό τους με αντιαρματικά και βαρύ οπλισμό.
Όμως λίγες ημέρες μετά από τη συνάντηση με τον γερουσιαστή Μακέιν, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ίδρυσε το Ισλαμικό Κράτος –χρησιμοποιώντας, για τις πρώτες του στρατιωτικές ανάγκες, όπλα που του τα είχε παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση.

Και δεν είναι αυτό το χειρότερο ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε ο Μακέιν. Σε συνέντευξη του πριν ακριβώς έναν χρόνο, δηλώνει ανερυθρίαστα πως ξέρει προσωπικά και συνομιλεί επί ίσοις όροις με τους ηγέτες της ISIS και πως οι χειρισμοί του στο θέμα είναι τόσο σωστοί, ώστε όλη η υφήλιος θα πρέπει να κοιμάται ήσυχη!
«Γνωρίζω καλά αυτούς τους ανθρώπους [σ.σ: εννοεί τους ηγέτες της ISIS] κι είμαι σε συχνή επαφή μαζί τους», αναφέρει ο Μακέιν στη συνέντευξη του στο Fox News, αφήνοντας εμβρόντητο τον δημοσιογράφο του καναλιού, Σον Χάνιτι.

Όπως τονίζουν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μακέιν άφησε να του ξεφύγει αυτή η ατάκα, προκαλώντας στην πορεία πολλά ερωτήματα όπως, λόγου χάρη, για ποιο λόγο κατόπιν δεν ερευνήθηκε από το Κογκρέσο η σχέση του Μακέιν με τα υψηλόβαθμα αυτά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους; Γιατί άφησαν να περάσει στο ντούκου μια τέτοια εγκληματική παραδοχή, την οποία σήμερα πληρώνει όλη η Μέση Ανατολή –και μελλοντικά ποιος ξέρει ποιος ακόμη;
Κι όπως σχολιάζει ο Σκοτ Κρέιτον, ιδρυτής του πολιτικού μπλογκ American Everyman (https://willyloman.wordpress.com), «σε ένα ευνομούμενο κράτος, ο Μακέιν θα έπρεπε να έχει ήδη συλληφθεί [για το ρόλο του στον εξοπλισμό της ISIS] με το που πατούσε το πόδι του ξανά σε αμερικανικό έδαφος, άμα τη επιστροφή του από τη Συρία. Αλλά εδώ και καιρό δεν ζούμε σε ένα τέτοιο κράτος, έτσι δεν είναι;»
«Ανέκαθεν ισχυριζόμουν ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά επί του εδάφους μεταξύ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, του Μετώπου Αλ-Νόσρα και του Ισλαμικού Εμιράτου. Όλες αυτές οι οργανώσεις αποτελούνται από τα ίδια άτομα που αλλάζουν συνεχώς σημαία. Όταν ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, σηκώνουν τη σημαία της γαλλικής αποικιοκρατίας και δεν μιλούν για τίποτα άλλο παρά να ανατρέψουν το «σκυλί Μπασάρ [αλ Ασαντ]». Όταν έλεγαν ότι ανήκουν στην Αλ-Νόσρα, σηκώνουν τη σημαία της Αλ Κάιντα και δηλώνουν ότι θα εξαπλώσουν το Ισλάμ τους σε όλο το κόσμο. Τέλος, όταν λένε ότι είναι του ισλαμικού εμιράτου, σηκώνουν από δω και στο εξής τη σημαία του Χαλιφάτου και ανακοινώνουν ότι θα καθαρίσουν την περιοχή από όλους τους απίστους. Αλλά όποια και να είναι η σημαία τους, πραγματοποιούν τα ίδια έκτροπα: βιασμούς, βασανιστήρια, αποκεφαλισμούς, σταυρώσεις», καταλήγει με νόημα ο Τιερί Μεϊσάν.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

How Monotheism was born!

There is an older version in Wikipedia, saying that the Persian King Dareios encouraged the Persian aristocracy to take part in Greek festivals, especially those of God Apollon. The newer says he let them, especially those in honour of Apollon, which doesn't make much sense and also the reference was changed, leading to a false one. I have never read the book of Holland yet, but the author had given him as a reference.



Πηγή

An older version:
Τον επόμενο χρόνο, ο Μαρδόνιος, γαμπρός του Δαρείου, θα φθάσει στην Ιωνία για να καταργήσει τις τυραννίες και να τις αντικαταστήσει με τις δημοκρατίες.[83] Η ειρήνη, την οποία πρότεινε ο Αρταφέρνης, θα μείνει στην ιστορία ως δίκαιη και εύλογη. [81] Ο Δαρείος ενθάρρυνε την περσική αριστοκρατία να λαμβάνει μέρος στις ελληνικές θρησκευτικές γιορτές, ειδικά σε αυτές που είχαν σχέση με τον Απόλλωνα. [84] Τα έγγραφα από τη περίοδο αυτή αποδεικνύουν τις καλές σχέσεις μεταξύ της ελληνικής και της περσικής αριστοκρατίας, καθώς τα παιδιά των Περσών αριστοκρατών έλαβαν ελληνικά ονόματα. Η ειρήνη αυτή χρησιμοποιήθηκε ως προπαγάνδα από τον Δαρείο, όταν αυτός άρχισε την εκστρατεία στην ελληνική ενδοχώρα, για αυτό και το 491 π.Χ, όταν ο Δαρείος ζήτησε γη και ύδωρ, οι περισσότερες ελληνικές πόλεις δέχθηκαν τη προσφορά του, ενώ η Αθήνα και η Σπάρτη αποτέλεσαν εξαίρεση.[85]
[81].↑ 81,0 81,1 81,2 81,3 81,4 Holland, pp. 175–177.
 

The new version:

Ο Δαρείος επέτρεψε στους Πέρσες να συμμετέχουν στις ελληνικές γιορτές, ειδικά σ' αυτές που τιμούσαν τον Απόλλωνα.[86] 

The new version says it is written in Herodotus 6th book Erato Paragraph 43

43 Wikisource

1 ἅμα δὲ τῷ ἔαρι, τῶν ἄλλων καταλελυμένων στρατηγῶν ἐκ βασιλέος, Μαρδόνιος ὁ Γοβρύεω κατέβαινε ἐπὶ θάλασσαν, στρατὸν πολλὸν μὲν κάρτα πεζὸν ἅμα ἀγόμενος πολλὸν δὲ ναυτικόν, ἡλικίην τε νέος ἐὼν καὶ νεωστὶ γεγαμηκὼς βασιλέος Δαρείου θυγατέρα Ἀρτοζώστρην· 2 ἄγων δὲ τὸν στρατὸν τοῦτον ὁ Μαρδόνιος ἐπείτε ἐγένετο ἐν τῇ Κιλικίῃ, αὐτὸς μὲν ἐπιβὰς ἐπὶ νεὸς ἐκομίζετο ἅμα τῇσι ἄλλῃσι νηυσί, στρατιὴν δὲ τὴν πεζὴν ἄλλοι ἡγεμόνες ἦγον ἐπὶ τὸν Ἑλλήσποντον. 3 ὡς δὲ παραπλέων τὴν Ἀσίην ἀπίκετο ὁ Μαρδόνιος ἐς τὴν Ἰωνίην, ἐνθαῦτα μέγιστον θῶμα ἐρέω τοῖσι μὴ ἀποδεκομένοισι Ἑλλήνων Περσέων τοῖσι ἑπτὰ Ὀτάνεα γνώμην ἀποδέξασθαι ὡς χρεὸν εἴη δημοκρατέεσθαι Πέρσας· τοὺς γὰρ τυράννους τῶν Ἰώνων καταπαύσας πάντας ὁ Μαρδόνιος δημοκρατίας κατίστα ἐς τὰς πόλιας. 4 ταῦτα δὲ ποιήσας ἠπείγετο ἐς τὸν Ἑλλήσποντον. ὡς δὲ συνελέχθη μὲν χρῆμα πολλὸν νεῶν συνελέχθη δὲ καὶ πεζὸς στρατὸς πολλός, διαβάντες τῇσι νηυσὶ τὸν Ἑλλήσποντον ἐπορεύοντο διὰ τῆς Εὐρώπης, ἐπορεύοντο δὲ ἐπί τε Ἐρέτριαν καὶ Ἀθήνας.

I don't see where.

The older version says that it is from:

Holland, Tom (2006). Persian Fire: The First World Empire and the Battle for the West. Doubleday. ISBN 0385513119. pp 175-177


Reading following article here, I remembered this policy of the Persians.

The author based on the book below,




comes to the conclusion that the Judaic Monotheism was finalised after 445 BCE. I think that that was the policy of the Persians trying to find an equivalent to Ahura Mazda. By the Jews it was Yahweh, by the Greeks Apollon. However Greece was never conquered by the Persians. The text below is the last part of the article.


Το 516 ολοκληρώθηκε η ανοικοδόμηση, ενώ 50 χρόνια αργότερα έφθασε στην Ιερουσαλήμ από την Βαβυλώνα ο γραμματέας Εσδράς με καταγωγή από τον αρχιερέα Ααρών, με λεφτά από τον Αρταξέρξη και δικαστική εξουσία. Με την άφιξη διαπιστώνει ότι ο λαός μαζί και οι ιερείς και οι Λευίτες δεν απείχαν από τα βδελύγματα των εθνών γειτόνων τους. Αμέσως απαγόρευσε τις επιγαμίες και κάλεσε τους συμπατριώτες του να διώξουν τις αλλόδοξες γυναίκες τους και ο λαός απάντησε ότι θα το κάνει. (Α΄ Εσδ. 9:5-10). Μετά εμφανίστηκε σαν διοικητής ο Νεεμίας οινοχόος του Πέρση βασιλιά που ανέλαβε χρέη διοικητή το 445. Έβαλε παρόμοιους κανονισμούς για την αυστηρή τήρηση των νόμων του Δευτερονομίου. Κάτω από το βάρος των εξελίξεων η δευτερονομιστική ιστορία έπρεπε να τροποποιηθεί. Έπρεπε να αναφερθεί εν συντομία στον θάνατο του Ιωσία και την καταστροφή, αλλά έπρεπε να δώσει και νόημα στα συμβάντα. Να τα εντάξει στο σχέδιο του Θεού και στην υπόσχεση που είχε δώσει στον Δαβίδ. Έτσι η ατυχία του Ιωσία μπαίνει σε νέο πλαίσιο ότι η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη ήδη από την ειδωλολατρική στροφή του Μανασή. Στο βιβλίο, ο Φινκελστάϊν έχει όλες τις σχετικές προσθήκες που διαφοροποιούν το δευτερονομικό μήνυμα και πως η συμφωνία μεταξύ Γιαχβέ και Δαβίδ μετατράπηκε με δεξιοτεχνία σαν συμφωνία μεταξύ Θεού και του λαού στο Σινά.
Κατά την έρευνα
Η έρευνα διαπίστωσε ότι η Ιουδαία δεν άδειασε τελείως. Γύρω στους 30 χιλ κάτοικοι συνέχισαν την ζωή τους. Στα βόρεια της χώρας δεν υπήρχαν καταστροφές γεγονός που επιβεβαιώνει συνθηκολόγηση κάποιων πόλεων. Η Ιερουσαλήμ φυσικά καταστράφηκε πλήρως και δεν κατοικήθηκε το διάστημα αυτό.
Η τάση του Κύρου να ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες και θρησκείες ώστε οι λαοί να είναι πιο ήρεμοι, βοήθησε ιδιαίτερα στην μετοικεσία. Το πρόβλημα με την βασιλεία του Δαβίδ που χάθηκε, λύθηκε με την αντικατάστασή της από τον ίδιο τον Ναό που έγινε τώρα το κέντρο εθνικής ταυτότητας του λαού της Ιουδαίας. Η ιστορία διαμορφώνεται πλέον κάτω από τα νέα δεδομένα. Η Έξοδος και η επιστροφή στην χαμένη πατρίδα των προγόνων, ταυτίζεται και νοηματοδοτεί την επιστροφή από την Βαβυλώνα. Η διάκριση των Ιουδαίων και Χαναναίων έχει τώρα παρόμοια λειτουργία με τους νέους γείτονες, όπως οι νεοεγκατασταθέντες Εδωμίτες και η παράδοση της ταφής των πατριαρχών σε σπήλαιο της Χεβρώνας τώρα αποκτά νόημα διεκδίκησης.
Πολλές προσθήκες και αλλαγές έγιναν ώστε η ιστορία να επιτελέσει πολλαπλούς ρόλους. Η καταγωγή τους δεν διαμορφώθηκε τυχαία, ο προπάτορας ήταν από την κοσμοπολίτικη Ουρ από την καρδιά του πολιτισμένου κόσμου, ενός πολιτισμού που μάλιστα οι περισσότεροι είδαν με τα μάτια τους και έζησαν εκεί ως εκτοπισμένοι. Η ολοκλήρωση λοιπόν έγινε αυτή την περίοδο, μετά την αιχμαλωσία, αλλά δεν τελείωσε. Συνέχισε ακόμα αργότερα την εποχή των ελληνιστικών βασιλείων την εποχή των Μακκαβαίων. Μετά όμως από την μετάφραση στα Ελληνικά που έγινε γύρω στον 2ο αι. έχουμε και την μορφή που έχουμε σήμερα. Η συμβολή της αρχαιολογίας είναι στην κατανόηση ότι η ολοκλήρωση ενός τέτοιου έπους έγινε σε ένα μικρό σχετικά διάστημα από έναν μικρό λαό με ιδιαίτερη μεγαλοφυΐα στην σύλληψη και ολοκλήρωσή του, στην προσπάθεια δημιουργίας εθνικής αξιοπρέπειας και ετεροπροσδιορισμού από τους πάντα απειλητικούς γείτονές του.
Συμπεράσματα
Τα στοιχεία είναι καταιγιστικά, στο ότι η θρησκεία του μοναδικού Γιαχβέ γεννήθηκε τον 7ο αι. και οριστικοποιήθηκε τον 5ο, από ένα πάνθεον που περιελάμβανε ήδη τον Γιαχβέ μαζί με άλλους θεούς. Οι Εβραίοι ήταν απλοί πολυθεϊστές νομάδες που εγκαταστάθηκαν στα ορεινά της Παλαιστίνης και ακολούθησαν την πορεία των υπολοίπων λαών της περιοχής, με τις έριδες και τα προβλήματα τους ανάμεσα σε τεράστιες αυτοκρατορίες, που πότε η μία πότε η άλλη τους δυνάστευαν. Όλη η ιστορία με τους πατριάρχες, το ταξίδι στην Αίγυπτο, ο Μωυσής, η Έξοδος, η κατάληψη της Γης της Επαγγελίας, το θαυμαστό βασίλειο του βασιλιά Σολομώντα και Δαβίδ, ήταν μια αριστοτεχνικά δομημένη επινόηση σειράς ψεμάτων, ενταγμένη στην ιδεολογία του 7ου αι. για ένωση όλων των Εβραίων σε μια κουλτούρα και ένα μεγάλο κράτος. Ακόμα και τα υπόλοιπα γεγονότα μετά τον 9ο αι. είναι διαστρεβλωμένα ή επηρεασμένα μέσα από την συγκεκριμένη ιδεολογία που θέλει όλα να τα κάνει ο Γιαχβέ για επιβράβευση ή τιμωρία των υποτιθέμενων εκλεκτών του, εφόσον δεν ταίριαζαν με την ιδεολογία του ιερατείου ή της άρχουσας τάξης που τελικά επικράτησε.
Τα κείμενα αυτά είναι η δημιουργημένη εθνική ιδεολογία των Εβραίων και ένα φοβερό όπλο συσπείρωσης σε μια επινοημένη μυθολογία με συγκεκριμένους σκοπούς. Την ιδεολογία αυτή μετάτρεψαν οι χριστιανοί σε νέα νοηματοδοσία. Το πρωτείο και η διαθήκη προς τον Δαβίδ από τον Θεό, έγινε έντεχνα μέσω του Ναού πρωτείο για τον λαό, με την εμφάνιση του Xριστιανισμού όμως, επανέρχεται η διαθήκη προς τον Δαβίδ σαν προφητεία για να έρθει ο κατά σάρκα απόγονός του, σαν συνεχιστής της βασιλείας του με νέο πλέον νόημα.
Επειδή παραμένει το ερώτημα, ότι αφού όλη η ιστορία είναι ένα εθνικιστικής λογικής παραμύθι των Εβραίων, γιατί πρέπει να ασχολούμαστε μαζί του και να του δίνουμε βάση; Η απάντηση όπως λέει και ο Μιχάλης Καλόπουλος είναι:
Αν λοιπόν για τις ανάγκες της συγγραφής ενός βιβλίου-παρακαταθήκης (ή Διαθήκης όπως αποκαλείται), κάποιοι ιερείς θέλησαν μεθοδικά να καταγράψουν, δίκην συνταγής, (συγκαλυμμένα κάτω από έναν θεολογικό μανδύα), τις κατάμαυρες αυτές θεολογικές ραδιουργίες, και αποφάσισαν, όλα αυτά τα εκπληκτικά κατορθώματα, να τα χρεώσουν σε κάποιον φανταστικό Αβραάμ ή Μωυσή, αυτό ούτε στο ελάχιστο δεν μειώνει την αξία και την λειτουργικότητα της καταχθόνιας πρότασης που ήθελαν να διασώσουν για τις μεταγενέστερες γενιές.
Συγγράφοντας λοιπόν έναν τέτοιο θεολογικό κώδικα, ύπουλης, μαγικής δηλητηριοχρησίας, επόμενο είναι να εφευρίσκεις όχι μόνο φανταστικούς θεούς και αγγέλους, αλλά και ήρωες που τους ωραιοποιείς για να διασώσουν τις μεθόδους, επίθεσης, κλοπής και κατάκτησης του μόχθου και της εξουσίας των αφελών ανθρώπων!
Μάθετε λοιπόν, ότι οι σωστές απομυθοποιήσεις, γίνονται πάνω στα γραφθέντα και πιστευθέντα. Δηλαδή στους πιστευθέντες ήρωες και μύθους.
Όταν μια γιγαντιαίων διαστάσεων πίστη, εδραιωθεί στην δράση και στα λόγια κάποιων προφητών, και οι ίδιοι που δημιούργησαν αυτή την πίστη, ξαφνικά κηρύττουν τους αγιοποιημένους αυτούς ήρωες σε αφάνεια, τότε η μεν πίστη και τα κλεμμένα προνομία, παραμένουν στα χέρια των απατεώνων που διαχειρίσθηκαν αυτή την πίστη, ενώ απ’ την άλλη μεριά, όλες οι ευθύνες και κάθε ανάγκη απολογίας, βολικότατα εξαφανίζονται! Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά πολύ βολικό!
Σε αυτό όλο το παραμύθι, στην ιδεοληψία του προπατορικού αμαρτήματος και στην απάτη των προφητών, συνεπικουρούμενα από την μεσσιανική αναμονή του 1ου αι. και νέους επίσης δημιουργημένους μύθους με την ίδια σχεδόν πλούσια φαντασία, στήθηκε το νεότερο παραμύθι του Χριστιανισμού, που έφερε τον Μεσαίωνα και ακόμα ντοπάρει εκατομμύρια ανθρώπους καταστρέφοντας ψυχές, οικογένειες, έθνη, με δημιουργημένες απάτες στηριγμένες σε άλλες απάτες, που θεωρούνται “απόλυτες αλήθειες”. Είναι λοιπόν σκόπιμο να αποδομηθεί τόσο στην ιστορία του όσο και στην σαθρή ηθική του στην κοινωνία, για να λάμψει κάποια στιγμή η αλήθεια, να ξεφύγει ο κόσμος από την θολούρα του ανορθολογισμού και να επικρατήσει η αλήθεια και η Λογική.
Φιλίστωρ


Διαβάστε περισσότερα: Παλαιά Διαθήκη - Η πραγματικότητα πίσω από τον μύθο | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/5326#ixzz3lukhWUvj